Huisartsenzorg
Huisartsenzorg
U kunt bij ons terecht voor allerlei vragen over uw gezondheid, voor uw grote en kleine kwalen. Wij luisteren naar uw zorgen en zoeken samen met u naar een passend antwoord. Daarbij houden wij rekening met uw eigen ideeën en uw persoonlijke situatie.
Wij leveren reguliere huisartsenzorg, dat wil zeggen dat wij ons zoveel mogelijk houden aan de richtlijnen van onze beroepsgroepen: het Nederlands Huisartsen Genootschap en de Landelijke Huisartsen Vereniging.
Afspraak op het spreekuur
De huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners hebben spreekuur op vaste tijden. De assistente beheert de agenda en zij zal u vragen waarom u een afspraak wil maken. Zo kan ze inschatten hoe urgent het is en kan ze vaak al telefonisch adviezen geven. Een gewoon consult bij de huisarts duurt 10 minuten. Heeft u meerdere vragen of een ingewikkeld probleem, maak dan een dubbele afspraak van 20 minuten. Geef bij het maken van een afspraak aan bij welke huisarts of praktijkondersteuner u meestal komt.
Laat ons telefonisch weten als u onverhoopt verhinderd bent voor uw afspraak. Als u uw afspraak zonder bericht niet nakomt, zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten bij u in rekening te brengen.
Doktersassistente
De doktersassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij zal u vragen waarom u een afspraak wil maken. Zo kan ze inschatten hoe urgent het is en kan ze vaak al telefonisch adviezen geven. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente terecht voor:
- herhaalrecepten
- bloeddruk meten
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- wonden verbinden
- zwachtelen en tapen
- uitstrijkjes maken (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- injecties geven
- wratten aanstippen
- urineonderzoek
- bloedprikken
- soa-consult
- begeleiding bij stoppen met roken
- longfunctietest afnemen
De doktersassistentes werken graag mee aan het opleiden van nieuwe assistentes, regelmatig doen er daarom stagiaires praktijkervaring op in onze praktijk.
Telefonisch consult
Wilt u graag een telefonische afspraak met de huisarts? Bel dan tussen 8.00-10.00 of 10.30-11.00 uur en vraag om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan op een afgesproken tijd terug.
E-consult
Wilt u graag online een advies van uw huisarts? Stel uw medische vraag via MijnGezondheid.net of stuur een bericht via de app MedGemak. U kunt ook een foto meesturen met uw bericht. De huisarts zal binnen 2 werkdagen antwoorden. Het e-consult is niet geschikt voor ingewikkelde vragen en is niet bedoeld voor spoed. Dan moet u gewoon de praktijk bellen! 024 322 42 61
Huisbezoeken
Wanneer u niet naar de praktijk kunt komen, omdat u te ziek of slecht ter been bent, dan kan de huisarts bij u aan huis komen. De assistente zal dat met u aan de telefoon bespreken. In verband met de planning vragen wij u hiervoor op tijd te bellen, het liefst ’s ochtends voor 10.00 uur. De visites worden in overleg met de assistente en huisarts gepland, indien mogelijk op dezelfde dag of later in de week.
Informatie levenseinde
Als het levenseinde in zicht is of als uw gezondheid erg kwetsbaar is, dan is het goed om afspraken te maken met uw huisarts over welke behandelingen u nog wil en welke u niet meer wil. Om u voor te bereiden op zo’n gesprek kunt u in het document hieronder alvast iets over dit onderwerp lezen. Ook vindt u hier een voorbeeld van een niet-reanimeerverklaring, een wilsverklaring en euthanasieverklaring.
Medische verklaring
Soms vragen mensen ons om een medische verklaring. Als behandelend arts mogen wij geen verklaring geven. U kunt hier lezen waarom.
Wilt u meer weten over ons zorgaanbod, neem dan contact met ons op.
Huisartsenzorg
-
Wij luisteren naar uw zorgen en zoeken samen met u naar een passend antwoord.
-
Goede huisartsenzorg, laagdrempelig, dicht bij huis. Daar staan we voor.